Gastroenterologická ambulancia Nové Zámky MUDr.Jozef Klucho

GASTROENTEROLÓG s.r.o. Nové Zámky

DOVOLENKA
V dňoch 5-16.augusta 2019 máne dovolenku.       

 
SLUŽBY PACIENTOM
Máme zmluvy so všetkými zdravotnými poisťovňami v SR. Gastroenterológ bez čakania.
 
Pre registrovaných užívateľov, diskusia  v rubrike  "Najnovšie otázky a odpovede" Chodíte k nám na pravidelné kontroly? Nemusíte si pamätať, že sa máte objednať o polroka. Stačí ak nám necháte svoj e-mail. My to urobíme za Vás.  VIAMOVýkony a služby na priamu platbu už môžete uhrádzať aj cez aplikáciu VIAMO, na tel. číslo 0940 737 016.   


Magyarul is beszélünk English speaking doctor Здесь говорят по-русски

E-recept - papierové recepty už netlačíme. O predpis môžete požiadať písomne e-mailom alebo cez sociálne siete a recept si vyzdvihnúť  v ktorejkoľvek lekárni v SR s preukazom poistenca.  


VIRTUÁLNA AMBULANCIA
QRcodeGEAPozrite si pravidlá na poskytovanie odpovedí zadarmo a spoplatnené konzultačné služby. Ak máte záujem o expresné zaslanie rady, ide o platenú službu podľa cenníka. Otázku majú možnosť poslať aj neregistrovaní užívatelia. Ak však chcete vidieť odpoveď, musíte sa zaregistrovať a prihlásiť. Ak máte problémy s registráciou alebo odoslaním formulára s otázkou alebo s hľadaním odpovede na Vašu otázku, poradíme Vám na klucho (at) gastroenterolog.com

TELEFONICKÉ RADY poskytujeme len našim skutočným, nie virtuálnym pacientom. Vďaka za pochopenie.
phone  Pevná linka
  0356423285
  (iba volania)

smartphone  Mobil
  0940890823
  (volania a SMS)
 

ŽIADNE NEŠTANDARDNÉ POPLATKY
RIADNE POISTENÝM PACIENTOM K VYŠETRENIAM NEÚČTUJEME! Platby sa týkajú len výkonov na žiadosť pacienta alebo takých, ktoré nehradí zdravotná poisťovňa.

CHRÁNIME VAŠE ZDRAVIE
Menej liekov + menej vyšetrení = menej vedľajších účinkov a viac zdravia!


ZA OBSAH REKLÁM A TVRDENIA V NICH UVEDENÉ ZODPOVEDAJÚ INZERENTI



Zaviedli sme dychové testy na laktózovú intoleranciu a SIBO.
U nás len za 19 €.
Viac info TU
Gastrolyzer gastroenterolog

rady_pacientom endoskopia_nove_zamky vistualna_ambulancia

Hľadáte odpoveď na svoje tráviace problémy?  Zistiť viac

Vyšetrenie aj do 24 hod. a bez čakania. Zistiť viac

Potrebujete urgentnú konzultáciu? Zistiť viac

GASTROENTEROLÓG s.r.o. Nové Zámky ambulancia pre dospelých

Rady pacientom s ochoreniami s možným súvisom s tráviacim traktom - archív 2003-2004

Rady pacientom s ochoreniami s možným súvisom s tráviacim traktom - archív 2003-2004

Číslo otázky: 1/2003-MST
Predmet: prosba o radu
Dátum: 5. mája 2003 20:24

Dobry den pan Klucho. Nasla som si Vas na stranke Edusanu, niekedy minuly rok ste mi aj napisali odpoved. Moj problem je akne. Mam 24 rokov a za sebou vsetky mozne pokusy o vyliecenie tohto neduhu. Pochodila som roznych koznych lekarov ale nepochodila. Vsetci to beru tak, ze co otravujem s takou malichernostou. Nemusim Vam urcite vysvetlovat, ze pre mna to malichernost nie je, na tvari mi ostavaju jazvicky. Nie je to sposobene hormonanmi, antikoncepciu som brala vela mesiacov a vysledok ziadny. Takisto vselijake masticky som vyskusala, na volny predaj, i antibioticke, konkretne Zinerit, co mi predpisala kozna lekarka a nic. Chodila som do sukromneho zariadenia, nechala tam ani nechcem pocitat kolko penazi, a vysledok nulovy. Po niekolkych mesiacoch sa mi podarilo prehovorit lekarku, nech mi predpise Roacutane, predpisala mi 20 mg denne na mesiac, mala som z toho neprijemne vedlajsie ucinky, ale vysledok nijaky. Tymi neprijemnymi priznakmi myslim hlavne suche pery ale co bolo horsie, suchu, supajucu sa kozu. Viacej som k nej nesla, lebo som vedela, ze viac Roacutanu by mi nepredpisala, len by odo mna zase brala peniaze. Inak. Jedina vec, co mi pomohla, a po nejakom dlhsom case nadherne vycistila plet, bolo antibiotikum Tetracyklin. Jak som ho vsak prestala brat, moja plet sa rychlo vratila k svojmu povodnemu stavu. Vy ste mi vtedy na Edusane napisali, ze nech Vam napisem na mail, ze mi poradite, ake by to mohli byt skryte zapaly, a ze co mozem robit. Vtedy som Vam napisala, ze este vyskusam zmenit stravu. Skusila som, aj som brala viac mesiacov najroznejsie vitaminy, mineraly a doplnky vyzivy a vysledok zase nulovy. Tak Vam teda pisem, a prosim Vas o radu. Inak, nasa suseda robila v zdravotnictve a dohodila mi po znamosti nejaku koznu lekarku, som sa tesila, ze snad konecne mi niekto aj vysetrenia nejake spravi. No, tesila som sa zbytocne. Pani doktorka mi oznamila, ze nemam jest citrusove plody ale vela jablk, ze nemam pouzivat pletove mlieko ale vodu, a ze mam chodit kozmeticke. A konec. Ked som sa spytala na tie mozne zapaly, dozvedela som sa, ze to moze byt sposobene zapalom zubov, mandli alebo gynekologicky. Po rokoch(!) som sa dozvedela tuto informaciu! Povedala mi, ze mozem povedat svojej obvodnej lekarke, ze nech mi spravi vysetrenia na mandle a posle ma krcnemu. Moja obvodna lekarka to vsak odmietla, povedala, ze to urcite nebudem mat tym, a ze mi to vysetrenie spravi, az ked mi to odporuci kozna lekarka na papiery. Inak chcem v blizkej dobe tuto lekarku zmenit, nie som s nou ani nahodou spokojna. Sa divim, ze taka osoba, ako ona vobec moze byt lekarka, ked cloveka odmieta vysetrit, pokial na tom nie je naozaj velmi zle. Podla mna, budem mat asi nejaky skryty zapal. Co si o tom myslite pan doktor? Poradte mi prosim, na ake vysetrenia mam ist, a coho sa mam dozadovat. Dakujem Vam velmi pekne za odpoved. Je super, ze su aj taki lekari ako vy, hoci ich je mensina, ktorym skutocne zalezi na svojich pacientoch a skutocne im ide o vyliecenie. Z Vasich odpovedi na strankach Edusanu a aj z toho, ze cez svoju stranku radite ludom vidim, ze Vy ste z tych, ktori skutocne maju radi ludi. Bodaj by takych lekarov bolo viacej. Nechapem, preco niekto vystuduje medicinu, ked ho ta praca nebavi. Ja tiez robim pracu, ktora ma bavi a robim ju rada. Zelam Vam pekny den, a vopred dakujem za Vasu radu. Majte sa pekne, s pozdravom Katarina R. Pozeram teraz na Vasej stranke, ze vyzadujete urcite informacie,
tak Vam ich vsetky napisem:
1. vek 24 rokov
2. zamestanie - graficka, robim na pocitaci v kancelarii
3. stav - slobodna
4. nemam ziadne deti
5. tazkosti som dost opisala v predchadzajucom mailu, trvaju od rannej puberty, asi od 12-teho
roku, zo zaciatku boli horsie, ale vtedy som mala velmi mastnu kozu aj vlasy, teraz mam plet
menej mastnu a vlasy sa mi mastia celkom normalne, staci tak 2x do tyzdna ked si ich umyjem.
Moje problemy s  akne su o trocha lepsie ako v puberte. Ziadne jedlo ani nic mi nesposobuje
zhorsenie alebo zlepsenie stavu.
6. Vykonane vysetrenia? Zial, vobec ziadne. Ak neratam pozretie
sa na moju tvar a konstatovanie: ale vsak to nie je az take zle, su aj horsie.
7. Doterajsiu liecnu som spomenula v predchadzajucom maily.
8. Ine ochorenia nemam prekonane ziadne zavazne, ani co by s tym mohli suvisiet. Moja mama
mala v puberte akne, ale v mojom veku uz nie.  S odchodom puberty jej to preslo, ako takmer
vsetkym "pubertakom". Dakujem za odpoved a prajem pekny den.

ODPOVEĎ: Milá Katarína, ak plánujete zmeniť svojho praktického lekára, urobte to ako prvý krok. Predtým sa však informujte u  lekára, ktorého si vyberiete, či bude ochotný Vám pomôcť v riešení Vášho problému a doplnení príslušných vyšetrení, o ktorých som písal v mojej odpovedi pre Vás na Edusane. Po vykonaní príslušných vyšetrení si vyberte kožného lekára podľa Vášho zváženia (môže byť aj v inom okrese). Ak bude Váš nový praktický lekár trvať na odporúčaní uvedených vyšetrení od kožného lekára, nech Vám on najprv dá odporúčanie na kožné vyšetrenie a potom požiadajte dermatológa, aby vo svojom odporúčaní pre praktického lekára uviedol aj to, že tieto vyšetrenia sú u Vás potrebné. Keď ich budete mať skompletizované, objednajte sa ku kožnému lekárovi na kontrolu. Potom sa môže začať Vaša, možno už konečne úspešná liečba. Záverom k Tetracyklinu len niekoľko poznámok. Ak sa Vám po ňom vyčistila pleť, môže to svedčiť pre infekčný pôvod Vašich ťažkostí. Tetracyklin sa však dlhodobo brať neodporúča najmä pre jeho nežiadúce účinky na sliznicu tráviaceho systému (možnosť vzniku vredov), možné poškodenie pečene, obličiek, kostí, zubov a pod.

Číslo otázky: 2/2003-MST
Predmet: Traviace problemy a chrbtica
Datum: 26. augusta 2003 14:15

Dobry den pan doktor, prosim o Vas nazor na problemy mojej 76-rocnej babky. Mala 2 deti a od kedy si ju ja pamatam, vzdy mala traviace tazkosti, ktore sa prejavovali castym a intenzivnym grganim (prepacte ten vyraz, ale neviem, ako sa to spravne nazyva). Pred 10 rokmi absolvovala cholecystectomiu pre lithiasu a zachvaty. Uvedene tazkosti s grganim sa vsak nestratili. Pred tromi rokmi bola preliecena na Helicobacter pylori. V poslednych rokoch trpi na bolesti v epigastriu a nafukovanie, niekedy velmi bolestive az neznesitelne, co ma vplyv na jej krvny tlak (niekedy jej stupne aj na 200/100). V sucasnosti pri pretrvavani tychto tazkosti bola na kontrolnom GFS vysetreni, pricom doktor zistil refluxnu gastropatiu v antralnej oblasti a duodeno-gastricky reflux zlce. HUT test na HP bol negativny. Odporucal jej uzivat Kreon 10000 (150 mg, 1-0-1) a Dicetel (50 mg, 1-0-1) a jest nedrazdive jedla v malych davkach a casto. Uvidime, ci jej to zaberie. Lieci sa na hypertenziu a tachyarytmiu, ICHS (nebol. forma), uziva Gopten (2 mg, 1-0-0), Sotalex Mite (80 mg, 1-0-1/2), Agapurin (100 mg, 1-0-0) a Quamatel (0-0-1). V bolestivych pripadoch jej nezaberal Duspatalin. Podla toho, co som cital na Vasej stranke, ci na Edusane, moja babka nie je ojedinelym pripadom. Mozno ide o chorobu, s ktorou sa clovek musi naucit zit, lebo sa neda vyliecit. Zatial jej to vsak ziadny doktor takto nevysvetlil. Vsimol som si vsak jednu (pre mna zaujimavu) vec: kedze ma babka problemy aj chrbticou, niekedy ju masirujem. Pri masazi v case, ked ma prave bolesti a je nafuknuta, sa jej zacne velmi grgat, niekedy sa dokonca ani nestihne nadychnut. Staci, aby som pritlacil na niektore miesta na krku, ci chrbate. Pri dotyku niektorych miest robi aj trhave pohyby dolnymi koncatinami - a vtedy ju to miesto aj intenzivne boli. Po chvili masaze to vsak prejde a uvolni sa to. Zaujima ma teda vztah medzi traviacimi tazkostami a stavom chrbtice. Dakujem za odpoved.  Jozef

ODPOVEĎ: Milý Jozef, ťažkosti Vašej babky ako píšete, majú zrejme chronický charakter a pravdepodobne majú súvis aj s cholecystektomiou aj s chrbticou, resp."brušnými nervami" (tzv. neurovegetatívnym nervstvom). Najskôr, podľa Vášho popisu jej ťažkostí ide u nej o funkčnú poruchu  vyprázdňovania celého (teda horného i dolného tráviaceho) a biliárneho (žlčníkového) traktu. Mala by okrem žlčníkovej diety, zo stravy vylúčiť aj jedlá a nápoje, ktoré ju nafukujú (napr. strukoviny, kysnuté cesto, bublinkové nápoje a pod.). Nakoľko nie som jej ošetrujúcim lekárom, do liečby nechcem zasahovať. Odporúčam Vám dohodnúť si s jej gastroenterológom
kontrolné vyšetrenie a poradiť sa ohľadom zmeny liečby. Stav sa síce dá životosprávou a správnou liečbou pozitívne ovplyvniť, ale nakoľko asi ide o dlhodobú funkčnú poruchu, treba sa s ním aj "trocha naučiť žiť", v čom jej práve zmena liečby môže pomôcť. Odborné masáže hrudnej a driekovej chrbtice (prípadne aj Vaše laické, po odbornej inštruktáži) môžu mať pozitívny efekt na zlepšenie črevnej peristaltiky (vyprázdňovania).  

Číslo otázky: 3/2003-MST
Predmet: Prosba o informacie
Dátum: 17. októbra 2003 19:43

Dobry den, Velmi sa mi pacia vase stranky a cloveku ako ja poskytuju vela zaujimavych informacii. Prednedavnom mi bola robena gastroskopia s odberom vzoriek zo vzoriek sa zistilo ze mam masivnu Kolonizaciu Helicobacter Pyroli a taktiez stredne tazku aktivnu gastricidu. Bola mi aj navrhnuta liecba no moja otazka je.. mam problem s pletou tvory sa mi akne a mam aj rozne ekzemy.. pisali ste na vasich strankach ze ocakavania pacientov pri antiHP kure su prehnane vysoke co sa tyka koznych ochoreni a len zriedka splnia ocakavania. Zaujima ma ci je to sposobene tym ze u vacsiny pripadov kozne ochorenia a problemy sposobuje nieco ine ako HP .. alebo tym ze HP aj napriek kure ma nadalej neblahy vpliv na kozu. Mockrat dakujem za odpoved. Dovidenia.

ODPOVEĎ: Hoci to neuvádzate, ale ak máte popri Vašich kožných problémoch aj tráviace ťažkosti, antiHP kúru by som Vám odporúčal. Nakoľko nebol dokázaný 100% súvis medzi aktívnou infekciou HP a akne alebo ekzémami a  pri vzniku týchto ochorení hrajú úlohu aj ďalšie faktory (napr. imunita), kompletné a trvalé zlepšenie kožného nálezu ani po preliečení HP infekcie nemožno očakávať. Je to spôsobené práve tým, že HP nie je jediným faktorom, s ktorým môžu uvedené kožné choroby súvisieť.  

Číslo otázky: 4/2003-MST
Predmet: rada
Dátum: 25. januára 2004 17:01

Pán Doktor.Prosim vás o radu.Mám 30 rokov,vydatá jedno dieťa.V juni 2003 som brala ADIPEX RETARD,následne čoho som schudla 6kg.V juli 2003 som bola na gastrofibroskopii kde mi zistili žaludočný vred,HP a stredne ťažku anémiu.HP a žaludočný vred mám vyliečený.Citim sa výborne,žiadne problémy nemám.CHcem sa preto spitať či môžem uživať nejaku dobu 1mesiac ADIPEX RETARD?Prajem vám veža uspechov a za radu pekne dakujem.PROSILA BY SOM O
DYSKRETNOST.

ODPOVEĎ: V prvom rade je potrebné doriešiť príčinu anémie a prípadne upraviť krvný obraz príslušnou liečbou. Anémia totiž môže byť len príznakom vážnejšej choroby pri ktorej by užívanie Adipexu nemuselo byť vhodné. Preto odpovedať na Vašu otázku  pred doriešením príčiny anémie nie je možné.  

Číslo otázky: 5/2003-MST
Predmet: otázka
Dátum: 8. februára 2004 21:05

Dobry den, Volám sa Monika, mam 27 rokov , dve deti, som domáca a už rok mám problém s nepríjemným zápachom z úst. Absolvovala som už niekoľko vyšetrení: konkrétne u zubára ,ktorý vylúčil pôvod zápachu v zuboch, potom vyšetrenie štítnej žľazy s rovnakým výsledkom , krčné na stav mandlí- to isté ale zatiaľ som sa neodhodlala na gastroenterologické vyšetrenie nakoľko nemám iné problémy s trávením, okrem nadmernej kyslosti po alkohole a káve, priatelia lekári ma upozornili ,že problé môže byť v akomsi uzávere žalúdka, ktorý nedolieha. Ak je to pravda ako je možné overiť túto diagnózu a ako sa lieči.Dakujem

ODPOVEĎ: Milá Monika, Vaši priatelia - lekári majú pravdu. Môže ísť aj o príčinu v tráviacom trakte, tá ktorú majú na mysli sa volá hiátová hernia, čo je nedomykavosť svalového zvierača medzi pažerákom a žalúdkom. pri tejto poruche jeho funkcie môže dochádzať k občasnému návratu obsahu žalúdka do pažeráka  (pozri refluxná choroba pažeráka a funkčná dyspepsia hornej časti tráviacej trubice  Ďalšími príčinami zápachu z úst v hornej tráviacej trubici môžu byť zápaly sliznice žalúdka a/alebo iné chorobné procesy v žalúdku. Presnejšiu odpoveď vám dá až gastroenterologické vyšetrenie   

Číslo otázky: 6/2003-MST

Predmet: dotaz
Dátum: 15. februára 2004 14:40

dobry den, Chtel bych se zeptat na muj problem ohledne bolesti v oblasti zaludku.Asi pred tydnem me zacalo bolet bricho, v prave casti +- ve vysce 3cm nad pupkem.Nejintenzivnejsi je bolest pod poslednim zebrem.Jedna se spis o trvalou ,ne moc silnou bolest.Uz asi mesic uzivam Aulin 1-0-1. dekuji

ODPOVEĎ: Vami popisovaná bolesť môže a nemusí súvisieť s tráviacim traktom. Ak sa bolesť objavila po mesačnom užívaní Aulinu, môže ísť o podráždenie sliznice žalúdka uivedeným liekom, zápal alebo aj vred. Ak bolesti asi do týždňa ani po vysadení Aulinu a užívaní liekov na ochranu sliznice žalúdka neustúpia (tie Vám môže predpísať Váš praktický lekár alebo si ich môžete kúpiť v lekárni) bude potrebné gastroenterologické vyšetrenie

Číslo otázky: 7/2003-MST
Predmet: prosím o názor
Dátum: 1. apríla 2004 14:46

Dobrý deň, p. Dr. Klucho, často čítam dotazy v Edusane, v ktorých sú často odpovede aj od Vás. Svoju otázku som adresovala aj do Edusanu, ale pretože to môže súvisieť aj s problémom žalúdka, rada by som Vás poprosila o Váš názor. Vzhľadom na opakujúce sa angíny 2x do roka, alergiu na jarné skoré stromy, púpavu, prach a pridružené kožné ochorenie od Vianoc bol mi urobený imunoprofil. Uvádzam len hodnoty, ktoré boli mimo normu, ostatné vyšetrenia z krvi boli v poriadku (aslo, cukor, pečeňove testy ANA...)  Hodnoty mimo normy: IgE-439 ng/ml, čo svedčí o alergii Total T-55 T Suppresor-42  Total NK 35 CD4/CD8 – 0,79 Aktívne rozety 37 CD3 absol. počet 1825 CD8 1396 CD16 – 1162 Mám 28 rokov, sedavé zamestnanie, bezdetná. Imunologička ma poslala za kožnou, či môžu moje kožné problémy mať vplyv na uvedené hodnoty. (Od Vianoc- lupiny, fľaky na tvári-soborea, ktorá pretrváva, nie je výrazná, ale stále trvá...predtým som nemala uvedený kožný pr.) Kožná sa nevedela vyjadriť k hodnotám z imunoprofilu, ale odporučila urobiť test na helikobakter. A tu je súvislosť z Vašou odbornosťou. Máte skúsenosť, že spomínaný kožný prejav môže súvisieť s helikobakterom, resp. s hodnotami z imunoprofilu? Čo sa týka žalúdka u mňa. Nikdy som nebola na vyšetrení, môj laický názor: myslím si, že moje trávenie nie je najlepšie, ale beriem to tak, že každý má to trávenie iné. Niekedy ma páli záha(neviem to nazvať odborne), už približne viem aké jedlá to spôsobujú. Ráno napr. nejaký krémový koláč-to by som nemohla, alebo ovocný jogurt, kysnuté koláče. Poobede už mi to nevadí. Večer ak sa najem po 20h, ráno (6h)vstávam s pocitom plného
žalúdka, je mi ťažko, mám opuchnuté oči. Ak vstanem po 9h je to v poriadku.Prosím Vás o názor na uvedené problémy. Ďakujem S pozdravom Radka

ODPOVEĎ: Milá Radka, na súvis HP s kožnými ochoreniami nie sú jednotné názory ani v odborných kruhoch. Klinické skúsenosti (aj moje) sú také, že ak má pacient tráviace ťažkosti (ako aj Vy) a zistí sa u neho HP pozitivita, ktorá sa následne prelieči, kožný nález  sa môže zlepšiť, ale len na prechodnú dobu (2-3 mesiace), potom sa obyčajne vracia do pôvodného stavu ako pred antiHP kúrou. Súvis seboroickej dermatitídy a HP pozitivity je  sporný. Ak však máte tráviace ťažkosti odporúčam Vám absolvovať gastroenterologické vyšetrenie (ak máte záujem, môžete aj u nás) prípadne ak si nechcete dať urobiť gastroskopiu, dychový test na HP sa už vykonáva najmenej na troch pracoviskách v Bratislave. Poisťovňa ho však nehradí a stojí okolo 2000 Sk. Tento test  je kompatibilnou náhradou gastroskopie a na základe jeho pozitivity možno začať antiHP liečbu. Táto sa však na základe serologického vyšetrenia štandardne bez gastroskopie nerealizuje, nakoľko z hľadiska akútnej infekcie nemá dostatočnú výpovednú hodnotu.  

Číslo otázky: 8/2003-MST
Predmet: HP
Dátum: 6. apríla 2004 15:06

Vazeny pan doktor, v porovnani s vaznymi poruchami opisanymi na stranke mam asi bezny problem, ale velmi vas prosim o odpoved. 30 r, zena, slob. bezdetna, povolanie sedave,
astmatik alergik Kvoli vyrazke na tvari navsteva kozneho. Po uvedeni informacie, ze mama bola liecena na HP, odoslana ku gastroent. Tam som sa stretla s pomerne arogantnym a velmi rychlym pristupom. okamzite bez debaty ma sestra chcela objednat na gastroskopiu, co som odmietla s tym, ze si pockam na krvne vysetrenie. to vraj dopadlo pozit (hodnota 42 pri norme 15) a preto ma opat objednavala na endoskop. s lekarkou som nemala sancu sa ani stretnut. moja otazka znie. je naozaj potrebne vysetrenie zaludka, ked krv dokazala pritomnost HP? je to moja prva navsteva u gastroent. na HP som sa este neliecila. z vysetrenia mam obavy, kedze sa liecim na astmu a ine potiaze okrem koznych prejavov na tvari nemam (tak to bolo aj u mamy a ona vysetrenie zaludka neabsolvovala - stacilo krvne). Za posledny polrok som sice relat. dost schudla (cca 8 kg),  ale to moze suvisiet aj so stresom a inymi stravovacimi moznostami v novom zamestnani. citala som aj o dychovej skuske, ktora sa vraj hradi. ma v mojom pripade zmysel, alebo si myslite ze skor ci neskor by ma endoskop neminul ?  Za skoru odpoved dakujem, pokial sa da, mozte ju poslat aj priamo na tuto adresu. na vysetrenie som sa uz objednala ale stale vaham. Zuzana

ODPOVEĎ: Milá Zuzana, znova opakujem, čo som už spomenul aj v príspevku o HP   aj v odpovediach na tejto stránke (viď vyššie). Po prvé - súvis HP  s "vyrážkami" je síce možný, ale ak má pozitívnu len serológiu (teda krvné testy) ešte nemusí u neho ísť o akútnu infekciu, ktorú treba aj liečiť. Môže ísť len o stav, ktorý poukazuje na to, že dotyčný sa s v minulosti HP stretol. Ak bola Vaša matka HP pozitívna a žijete s ňou v spoločnej domácnosti, táto možnosť je pravdepodobná. Dychový test poisťovne zatiaľ nehradia a je alternatívou namiesto priameho dôkazu HP endoskopickou cestou a následným histologickým vyšetrením sliznice žalúdka resp. dvanástnika.  Takže je len na Vás, čo si vyberiete.     

Číslo otázky: 9/2003-MST
Predmet: otázka pre Vás
Dátum: 13. apríla 2004 10:04

Dobrý deň prajem, celému kolektívu mám jednu otázku:
môj partner-vek 23
pohlavie- muž
zdravotný stav - vynikajúci
lieky- neberie žiadne
doterajšia liečba- žiadna
zamestnanie- asistent
stav- slobodný
žiadne prekonané operácie, ani závažné choroby
v rodine- úmrtie na rakovinu hltana u starého otca
- rakovina konečníka, operácia a následný umelý vývod u
druhého starého otca
- 3 zo štyroch starých rodičov- diabetes-cukrovka
má problém zo zápachom z ús, prejavuje sa hlavne pri pocite hladu, a nepomáha žiadne potlačenie umytím zubov, či inou ústnou hygienov, preto by som sa rada informovala, či pôvod tohoto problému nemôže súvisieť s črevnou mikroflorou, alebo fungovaním čriev a či by ste mi odporučili kôli vyriešeniu tohoto problému vyšetrenie vo vašej ambulancii. za Vašu odpoved dopredu dakujem. V.

ODPOVEĎ: Milá Mária, hoci uvedenej problematike som sa už venoval na našej partnerskej stránke (pozri www.edusan.sk v rubrike "Mám problém" si do vyhľadávača zadajte slová  "zápach z úst"), stručne Vám odpoviem. V podobných prípadoch je potrebné vylúčiť ochorobné procesy v ústach a ORL oblasti, preto pred prípadným gastroenterologickým vyšetrením by pacient mal absolvovať zubné a ORL vyšetrenie vrátane všetkých výterov (hrdlo, nos, prípadne uši). Ak budú uvedené vyšetrenia negatívne a Váš priateľ by sa chcel nechať vyšetriť u nás, môže sa objednať buď mailom alebo telefonicky na 035-6423 285. Na vyšetrenie potrebuje písomné odporúčanie s kódom jeho praktického lekára.  

ROK 2004
Číslo otázky: 1/2004-MST

Predmet: Prosba o radu
Dátum: 27. apríla 2004 18:49

Dobry den
Pohlavie:muz
Vek:28
Sedave zamestnanie
Stav:slobodny
Deti:ziadne

Moje problemy trvajuce asi 9 mesiacov su neustala unava, slabost, bolesti svalov,
poruchy videnia, obcasne hnacky, kruhy pod ocami
U gastroenterologa som absolvoval nasledovne vysetrenia:
Gastroskopia - 18.12.2003
pazerak linearne erozie nad kardiou, kardia doviera, fornix bpn.
telo zaludka bpn., antrum so skvrnitou sliznicou, pylorus okruhly, bulbus a DII bpn.
odobrata vzorka na U test
Zaver: Antrumgastritida silno pozit. Hp
Refluxna ezofagitida LA-B(GR.II)
liecba - lomac, sumamed, entizol
Kolonoskopia - Pankololskopicky nalez 5.1.2004 v norme
Mam za sebou aj mnozstvo rutinnych a specialnych vysetreni, vacsinou na neurologii, zatial mi bola zistena tetania, neurolog stanovil dg: chronicky unavovy syndrom
Po konzumacii jedla pocitujem zhorsenie stavu, zvlast po vacsich davkach, kave, alkohole, teplom jedle Zaujima ma, ci unava nemoze byt sposobena refluxnou
ezofagitidou kt. zatial nemam liecenu  Dakujem

ODPOVEĎ: Milý Dušan, odpoveď na Vašu otázku som zaradil do tejto rubriky, pretože sa domnievam, že Vaaše hlavné problémy nie sú v tráviacom trakte, ale niekde inde. Liečba, ktorú ste dostali na HP pozitívnu antrálnu gastritídu (Lomac) je účinná  a odporúčaná aj na liečbu refluxnej ezofagitídy, len s tým rozdielom, že pri štádiu LA-B by mal trvaať aspoň 8 týždňov v dávke 20-resp. častejšie 40 mg omeprazolu denne. Únavový syndróm s refluxnou ezofagitídou  nemá žiaden súvis, skôr by s ňou mohla súvisieť tetania (v prípade, že ide o hypokalcemickú formu - ak teda máte zníženú hladinu kalcia v sére - môže byť u Vás porušená vyprázdňovacia schopnosť (motilita) celého horného tráviaceho traktu od pažeráka až po dvanástnik, dokonca pri nej môžete mať aj poruchy vyprázdňovania stolice (hnačky). V prvom rade je u Vás potrebné liečiť tetaniu a potom sa upravia aj príznaky z oblasti tráviaceho traktu.     

Číslo otázky: 2/2004-MST
Predmet: poradna
Dátum: 11. mája 2004 12:17

Dobrý deň, som príjemne prekvapený Vašou stránkou. Nakoľko pri jej čítaní som nadobudol dojem, že jej autor neberie svoju profesiu ako povolanie ale ako poslanie, rozhodol som sa požiadať Vás o názor na môj problém. Z dôvodu seboroickej dermatitídy navštevujem dermatológa. Nakoľko aplikácia kontaktných prípravkov nepriniesla skoro žiadne zlepšenie, bola mi odobratá krv na zistenie Helicobacter pylori. Výsledok bol IgA 32 U/ml pozit. a IgG negat. Využíval som Entizol 3x1 na 14 dní, bez pozitívnej zmeny mojej pleti. Následne mi bol predpísaný Sumamed (1 x 500 mg 3 dni, 10 dní prestávka a znovu 1 x 500 mg 3 dni). Aplikácia stále prebieha, ale medzitým som sa pri čítaní Vašej informácie o liečbe tejto infekcie dozvedel, že existuje aj iný postup tzv. trojkombinačná schéma. V tejto súvislosti mám prvú otázku. Je nasadené antibiotikum Sumamed pri mojej diagnóze vhodnejšie ako uvedená schéma, resp. či je aspoň rovnocenne účinné ?  Pokiaľ by po využívaní Sumamedu nenastalo zlepšenie, boli mi povedané, že budem odporučený na gastroenterológiu. Nakoľko som v minulosti už absolvoval gastroskopické vyšetrenie (asi pred 3 rokmi, HP negat.)  zaujímalo by ma či pred nasadením liečby je potrebné opakovať toto pre mňa veľmi nepríjemné vyšetrenie, alebo je možné akceptovať krvný rozbor. V nadväznosti na predchádzajúcu otázku by som chcel vedieť, ako najskôr sa dá zistiť účinnosť liečby, t.j. či infekcia bola vyliečená. Počul som, že kontrolné vyšetrenia je dôvodné robiť až s odstupom viacerých mesiacov. Na záver uvádzam Vami požadované údaje :
Pohlavie : Muž
Vek : 40 rokov
Zamestnanie : administratíva
Stav : ženatý
Moje ťažkosti : okrem vyššie popísaných, trpím viac rokov na opakujúce sa hnačky, spravidla
krátko po jedle (do 30 min.), niekedy spojené s pocitom prekyselenia žalúdku. To bol aj
dôvod predchádzajúceho gastroenterologického vyšetrenia (aj rektoskopia).
Výsledok bol dráždivé hrubé črevo a nedoliehanie zvierača žalúdka (ospravedlňujem
sa ale presne si to už nepamätám). Doterajšia liečba : pri potiažach jednorázovo Reasec
a Tums. S pozdravom Edo

ODPOVEĎ: Vážený pán Edo, vzhľadom na to, že ste už užívali dve z najčastejšie používaných antibiotík na liečbu HP, bude mať Váš gastroenterológ asi ťažkú úlohu. Ak ste si však prečítali môj príspevok o HP pozorne, iste ste si všimli aj časť súvis HP infekcie s kožnými chorobami  To, čo je tam uvedené sa vzťahuje aj na seboroickú dermatitídu. Odporúčam Vám prečítať si príspevok o HP ešte raz,  sú tam odpovede takmer na všetky Vaše otázky. Vzhľadom na to, že v minulosti ste mali HP negatívny, (nepíšete, či ste naň boli aj liečený, ak nie odporúčam Vám nechať si urobiť krvný test a ak bude pozitívny a nechcete absolvovať gastroskopiu, môžete
si nechať urobiť dychový test. Kde, to Vám poradí Váš gastroenterológ, avšak zdravotné poisťovne ho nehradia a stojí asi 2000 Sk.

Číslo otázky: 3/2004-MST
Predmet: Zrýchlený pulz
Dátum: 28. júna 2004 10:29

Dobrý deň, som žena vo veku 36 rokov, rozvedená od roku 2003. Zamestnanie - sedavé, s
PC - špecialista nákupu. 1 Dieťa - porodené cisárskym rezom v r. 1997.
Popis ťažkostí - objavujú sa cca posledné 4 - 5 mesiacov: Po požití niektorej stravy - ešte som nevypozorovala presne akej - alebo pri konzumácii väčšieho množstva stravy - sa mi zrýchli pulz cca na 80-96 v pokoji ( je to rôzne). Normálne mávam v pokoji pulz okolo 64 úderov za minútu. Zároveň mám pocit stáleho mierneho tlaku v okolí srdca, niekedy (skôr večer) ma
akoby pichá v oblasti na ľavej strane pri srdci alebo mám túto stranu bolestivú na dotyk - akoby vo vnútri v nejakej cieve (lymfatickej uzline?). Srdce mi nedávno vyšetrili ( marec 2004) a je úplne v poriadku. V podstate sa čudovali načo som k nim prišla na vyšetrenie. Vopred Ďakujem za pomoc. Viera.

ODPOVEĎ: Vážená pani Viera, predpokladám, že Vaše ťažkosti nemajú súvis s tráviacim traktom, ale skôr buď s chrbticou alebo sú psychogénneho pôvodu. Skúste jesť menej a prípadne častejšie, naučte sa relaxovať (ak to sama nezvládnete, pomôže Vám psychológ). Na noc si dajte nejaký voľnopredajný liek na upokojenie. Ak sa Vám stav po tejto úprave životosprávy nezlepší, vyšetrenia treba zamerať na chrbticu. Ak aj toto vyšetrenie bude negatívne, možno uvažovať o gastroenterologickom vyšetrení (ako príčina uvedených ťažkostí by najskôr prichádzala do úvahy zvýšená plynnatosť žalúdka a tlak žalúdkovej bubliny na bránicu). Radím Vám však nemerajte si pulz, ale sledujte zmenu Vášho celkového zdravotného stavu. Pacienta treba liečiť ako celok, nielen jeden príznak, ktorý nemusí znamenať vôbec nič, iba možno poukazuje na zvýšenú dráždivosť Vášho neurovegetatívneho systému.

Číslo otázky: 4/2004-MST
Predmet: Bolest pod pravym rebrom
Dátum: 12. júla 2004 20:26

Dobry den, volam sa Miriam, mam 25 rokov, som slobodna a pracujem ako sekretarka. Uz vyse roka ma trapi bodava, nie neznesitelna ale zato neprijemna bolest väčšinou pod pravym rebrom - asi tak 5 cm od stredu nadbruska, niekedy bolest pocitujem aj v boku (akoby pichanie po fyzickej námahe, ale pritom nic namahave nevykonavam). Niekedy tu bolest citim v tych istych miestach aj na chrbtovej strane. Bolo mi robene sono pecene, obliciek, zlcnika i pankreasu a bolo negativne. Nejake problemy s travenim nemam. Minuly rok mi zistili Scheuermana (alebo tak nejako - vraj nejake vyrastky na stavcoch - myslim, ze to boli nejake 3 stavce priblizne v oblasti ako su prsniky). Parkrat som prekonala zapaly vajcovodov - adnexitidu (neviem ci je to presne). Naposledy som na nu bola liecene v aprili tohto roku. Asi pred 8 rokmi som bola liecene na Helibactera. Ziadne lieky som na uvedenu bodovu bolest neuzivala a ani neuzivam. Pravidelne uzivam Telfast 120 na sennu nadchu, 8 rokov uzivm hormonalnu antikoncepciu. Co moze byt pricinou bolesti? Posledne 3 - 4 mesiace ma ta bolest prenasleduje takmer denne a vacsinou sa aj vyskytuje pocas celeho dna. V noci problemy nemam. Velmi pekne dakujem.

ODPOVEĎ: Milá Miriam, Vaše ťažkosti pravdepodobne nemajú súvis s tráviacim traktom. Ich príčinou bude najskôr ochorenie chrbtice. Diagnostika a liečba podobných
problémov patria do rúk ortopéda a neurológa.

Číslo otázky: 5/2004-MST
Predmet: zapach
Dátum: 29. júla 2004 7:28

Pohlavie - žena
Vek - 50
Zamestnanie- admin. prac
Stav- vydatá
Deti - 2
Už od detstva ma trápi zápach z úst. Je to veľmi nepríjemné a trápne na verejnosti aj v súkromí, nebola som s týmto problémom na žiadnom vyšetrení. Problémy s trávením alebo iné žalúdočné problémy alebo problémy s vyprázdňovaním nemám. Chrup mám v poriadku čistím si zuby pravidelne a pedantne, chodím pravidelne k zubárovi. Každé ráno si čistím zuby aj jazyk. Neviem čím to je, nazdávam sa, že mám nejakú funkčnú poruchu tráviaceho orgánu. Prosím poraďte mi.

ODPOVEĎ: Vážená pani inžinierka, uvedenej problematike som sa už venoval, pozrite si prosím moje predošlé  odpovede (viď vyššie ) a tiež "ako sa správne pýtať". Na základe Vášho popisu problému sa funkčná porucha tráviaceho traktu nedá ani potvrdiť ani vyvrátiť. V prvom rade musíte absolvovať príslušné vyšetrenia uvedené pri mojich predošlých odpovediach k tejto téme.

Číslo otázky: 6/2004-MST
Predmet: DYCHACIE A PREHLTACIE TAZKOSTI
Dátum: 1. novembra 2004 12:10

Dobry den pan doktor. Mam 35 rokov volam sa Drahoslava,t.c. som zena v domacnosti,2x vydata,2 deti,porod prirodzeny. Uz velmi dlhu dobu mam problemi s dychanim,neviem sa poriadne nadychnut, casto ma to pochyti vecer a potom celu noc nespim.MUSIM STALE SA ZHLBOKA  NADYCHOVAT,aby som sa poriadne nadychla,aby som ten vzduch do seba dostala, druhe este vaznejsie je ze uz asi 2 tyzne neviem prehltnut tuhu stravu,jem len tekute..  nakolko ked sa pokusim jest,hoc len tuniaka vo vlastnej stave ako vcera vecer,ostal mi stat na lavej strane v hltane..Mam akoby suche sliznice,po bokoch ,kde su mandle, a suche sliznice aj v nose a dychacich sestach..neviem si rady.Vcera som nasilu sa snazila do seba dostat toho tuniaka ,lebo jest mi chuti,aj mam hlad,len asi2/3  lyzicky som dobre pohryzla a zapila vodou,a potom akoby po dalsej zaslo kdesi vedla a uz ten neprijemny pocit ze tam stoji na lavej stene hltana..pila som 3  pohare vody a neslo to dole.Vzala som teda Lexaurin,na ukludnenie,potom po case som znova pila vodu,a sa mi zdalo ze povolilo..Prosim Vas pan doktor,co to moze byt?Som z toho zufala,aj moja rodinka,chcem jest aj mi chuti ale akosi to nejde dole,hrdlom.Mam aj problemi s krcnou, chrbticou,skolioza,poriadna aj vyklbenie bedroveho klbu od malicka,som aj na CID. ABSOLVOVALA som rozne vysetrenia, nakolko mam zvysene ASLO,..200 IU.a teploty mam uz asi 5 mesiacov/37-37,4. Som objednana na reumatologiu po mesiaci,na 4.11.04.Ana mamografiu lebo na prsniku som si nahmatala,gulicku"a USG-prsnika mi potvrdil nalez-9mm. Pan doktor bojim sa,chcem zit ved mam 2 deti-}15r,dceru,a 9 r.syncek,a manzela,  ktoreho lubim.Potrebujem poradit,ale nikto dookola nevie co by to mohlo byt... ProsimVas pan doktor.  Absolvovala som, vysetrenia: gynekologicke, stomatolog,urolog,neurolog,EEG,   EKG-koli obcasnemu buseniu srdca,pichanie v tej oblasi.vsetko je v norme,na KRCNOM-usi,nos DU ,pharynx,larynx-normalny nalez na STIT>z. a slinnychzlazach, LUnepozorovat patol.zvecsene.Pasaz pazerakom normalny nalez Dg:Rhinis chronica allergica J 30.0 St.p.TE bilat. J 35.0 Pharingytis granularis chronica J 31.0  Dysfagia r 13. Susp.neurastenicky sy., Reumatolog.v.objednana.Panthenol tbl.vyter yopakovat z nosa hrdla...Pan doktor chcem povedat ze v minulosti pred pol rokom som absolvovala gastro...  ale netolerovala som endoskop,a museli predcasne vytiahnut...skoro som sa zadusila...  mam problemi s dychanim...Tak mi t .c.pan doktor zobral krv na vysetrenia..tusim  helikob.a ine..a odoslalna RTG-hrudnika,GIT+pasaz. z25.6.04.nalez na faringu a pazeraku,normalny. RTG GITu>28.11.04.  ELONGACIA zaludka s mierne spomal. vyprazd.k.l.V obl.duoden.bulbu.Dl duodena vyklen. szeny divertikuloid. vzhl.,nje je konst.-vinuta duod.kluc.?-nie je jednoznac. nalez.  Zn.mier.ptozy hr-creva.  Dx.skol. L chrbt. Vazeny pan doktor asi tolko o mne,i ked dalo by sa o tom pisat i dalej,no nechcem brat priestor inym ,som vo vasich vzacnych rukach ,prosim poradte mi ako dalej, ZA VSETKY VASE RADY KTORE SI NESMIERNE CENIM VAM NAOZAJ VELMI DAKUJEM  AJ ZA MOJU RODINKU,.  DRAHOSLAVA Z KOSIC.

ODPOVEĎ: Vážená pani Drahoslava, chápem, že Vaše problémy Vám znepríjemňujú život,  ale na základe výsledkov vyššie uvedených vyšetrení Vás asi svojou odpoveďou nepoteším. Myslím si, že žiadne vážne ochorenie tráviaceho systému nemáte a riešenie Vášho problému patrí do rúk psychológa a psychiatra.  Odporúčam Vám obrátiť sa na nich bez zbytočného odkladu. Súhlasím s názormi Jany na Váš problém na našej partnerskej stránke.

POZRI:
Choroby v gastroenterológii
Rady pacientom s ochoreniami s možným súvisom s tráviacim traktom
Rady pacientom s ochoreniami s možným súvisom s tráviacim traktom - archív
2005-2007
2008-2010
2011-2012



© 2001-2016 jozef.klucho
Všetky práva vyhradené

Ak sa Vám článok páčil, pošlite ho ďalej. Ďakujeme. 

Z obsahu vyberáme

  • CHOROBY V GASTROENTEROLÓGII
    • Rakovina hornej časti tráviacej trubice

      Rakovina hornej časti tráviacej trubice Slovo „rakovina“ naháňa každému z nás strach, bez ohľadu na to, či ide o človeka vzdelaného a informovaného alebo o človeka, ktorý sa o svoje zdravie, kým ho má,...

  • Choroby konečníka
    • Hemoroidy

      Hemoroidy ("zlatá žila") sú rozšírené žilové splete v bezprostredom vonkajšom alebo vnútornom okolí análneho otvoru. Vyskytujú sa asi u 70% dospelej populácie. Niektorým pacientom hemoroidy, najmä ak...

  • Choroby pažeráka
    • Gastroezofágová refluxová choroba (GERD)

      Gastroezofágová refluxová choroba (GERD) je ochorenie pažeráka, spôsobené komplexom príčin, na konci pôsobenia ktorých je chronický  zápal, vred alebo  až zúženie pažeráka. Dlhotrvajúca a ťažká refluxná...

  • Choroby pečene
    • Benígne hyperbilirubinémie

      Benígne hyperbilirubinémie Hyperbilirubinémiou nazývame zvýšenú hladinu žlčového farbiva-bilirubínu v krvnom sére nad normálne hodnoty (celkový bilirurbín  do 20,0 umol/l a konjugovaný do 6,0 umol/l....

    • Cirhóza pečene

      Cirhóza pečene   je ochorenie, ktoré je obyčajne konečným štádiom postupne sa vyvíjajúceho chronického najčastejšie zápalového, venostatického alebo nádorového ochorenia pečene. Vyznačuje sa...

    • Zápal pečene - hepatitída

      Zápal pečene - hepatitída Ide o zápalové postihnutie pečeňového tkaniva (parenchýmu). Hepatitídy rozdeľujeme podľa rôznych kritérií. Deliť ich môžeme podľa vyvolávajúcej príčiny na vírusové,...

  • Choroby tenkého a hrubého čreva
    • Crohnova choroba

      Crohnova choroba (Morbus Crohn) je nešpecifický črevný zápal, ktorý v typickom prípade postihuje len určité úseky hrubého čreva (zápalovo postihnuté úseky sú medzi sebou oddelené zdravým úsekom...

  • Choroby žalúdka a dvanástnika
    • Funkčná dyspepsia hornej časti tráviacej trubice

      Funkčná dyspepsia hornej časti tráviacej trubice Dyspeptickým syndrómom nazývame komplex príznakov, sprevádzajúcich akúkoľvek poruchu trávenia. Väčšinou sa však týmto  termínom označuje tzv. funkčná...

    • Zápal sliznice žalúdka - gastritída

      Zápal sliznice žalúdka - gastritída je pomerne častým ochorením tráviaceho traktu, resp. žalúdka. Ak hovoríme o gastritíde, máme na mysli predovšetkým diagnózu, stanovenú mikroskopicky po odbere...

  • Choroby žlčníka a žlčových ciest
    • Žlčové kamene - cholelitiáza

      Žlčové kamene - cholelitiáza sú stvrdnuté súčasti žlče, ktoré sa môžu vytvoriť kdekoľvek v žlčových cestách (tzv. intrahepatálnych - teda v žlčových cestách nachádzajúcich sa v pečeni alebo...

  • RADY PACIENTOM
    • Etický kódex

      ETICKÝ KÓDEX ZVEREJŇOVANIA MEDICÍNSKYCH INFORMÁCII NA www.gastroenterolog.com Autor stránky a poskytovateľ virtuálnych konzultačných služieb a rád v jednej osobe, verejne vyhlasuje, že -je jediným...

  • Rady pacientom s ochoreniami konečníka
    • Rady pacientom s ochoreniami konečníka

      RADY PACIENTOM S OCHORENIAMI KONEČNÍKAROK 2013 Číslo otázky: 1/2013-KONDátum a čas: 080113 18:25 Názov otázky svrbenie konečníka Meno vilo E-mail vymazaný administrátorom Pohlavie Muž Vek 33 Výška 180 Váha 75 Zamestnanie Administratíva,sedavé...

Čo je nové na mojom blogu

Nezávislé Noviny
  • Slovenské zdravotníctvo v roku 2018
    Silvestrovský fejtón o tom, aké úspechy dosiahlo naše zdravotníctvo v končiacom sa roku.
  • Nemá kto obhliadať mŕtvych, ale hlavne, že máme trináste najlepšie zdravotníctvo v Európe
    V eufórii, ktorú asi vyvolalo hodnotenie slovenského zdravotníctva (EHCI), podľa ktorého máme trináste najlepšie zdravotníctvo spomedzi 35 krajín Európy, naši stranícki a štátni predstavitelia zrejme pozabudli, že ľudia na Slovensku dosť často aj umierajú, a tak sa stalo, že mŕtvych v niektorých lokalitách Slovenska nemá kto obhliadať a príbuzní s nebožtíkom niekedy na obhliadajúceho lekára čakajú aj niekoľko hodín.
  • Slovenské zdravotníctvo v roku 2017
    Jedna z prvých medializovaných správ z začiatku roka 2017 hovorí, že elektronizácia zdravotníctva bude spustená o rok, teda v januári 2018. Toto je snáď jediná správa, ktorá zostala pravdivá po celý rok. Ako to však nakoniec v roku 2018 dopadne, by asi nevedel predpovedať ani Nostradamus. Šéf e-zdravia totiž priznal, že systém nemyslel na lekárov a majú aj slabé servery, takže ak by sa v januári 2018 pripojili všetci, ktorým to zákon prikazuje, systém by sa pravdepodobne zrútil ako domček z karát. .

Z môjho prvého blogu

VYHĽADÁVANIE

Nájdete nás aj tu

Jazyk-Nyelv-Language

Prihláste sa cez soc.sieť

Prihlásiť sa menom a heslom môžete, ak ste sa už registrovali na našom webe

Ak sa chcete prihlásiť cez Vašu sociálnu sieť, kliknite na ňu. Uvidíte Vaše meno na vybranej sociálnej sieti a pod ním vyplňte príslušné údaje. Potom kliknite na odkaz v maili, ktorý dostanete obratom. K heslu do Vašej sociálnej siete ako tretia strana, prístup nemáme.

Inzercia

Joomla web support
Social marketing support
Potrebujete vlastný web alebo správu sociálnej siete pre svoje zdravotnícke produkty?
Načo platiť úžerníckym firmám stovky eur ročne, ak za zlomok tejto sumy môžete mať vlastný web natrvalo.
Vyladíme jeho pozíciu pre vyhľadávače, čím sa Vaša stránka dostane na popredné miesto.    

Inzerujte na našom webe. Umiestnenie bannera je možné podľa Vášho želania. Vašu klikateľnú reklamu na našom pozadí návštevník nevypne, lebo potom stránku nebude môcť čítať
Prijateľné ceny dohodou.    

Sme tu pre vás. Kontaktujte nás

Symprove - 5% zľava

Suprabiotikum SYMPROVE™ je probio nápoj novej generácie, určený pre pacientov so syndrómom dráždivého hrubého čreva a nešpecifickými črevnými zápalmi

Stačí slovo Symprove do nášho FB Messengera a máte 5% zľavu na mesačnú aj 12 týždňovú kúru pri nákupe cez symprove.sk

Článok mesiaca

Gastrolyzer -ako sa pripraviť na vyšetrenie
GASTROLYZER DYCHOVÝ TEST
Ide o pohodlnú a bezbolestnú dychovú skúšku, ktorou je možné diagnostikovať neznášanlivosť určitých cukrov, alebo bakteriálne premnoženie v tenkom čreve. Pred vyšetrením pacient vypije podaný sladký roztok a potom je lekárom pozývaný v približne polhodinových časových odstupoch fúknuť do prístroja na test obsahu vodíka v dychu. Lekára by ste mali informovať:
- ak beriete nejaké lieky
- ak trpíte ochoreniami pľúc, srdca, máte dýchacie problémy, astmu, alebo ste alergický na nejaké lieky
- ak máte cukrovku, chronické ochorenia, alebo ak ste tehotná...pokračovanie článku

          Kvalita, rýchlosť
pa3kdesignmedia

      prijateľná cena





TOPlist
    

Pomohla Vám táto stránka? 
Aj malá suma môže pomôcť udržať jej činnosť. Ďakujeme.
Segített Önnek valamikor ez a weboldal? Köszönjük a kedves támogatását.
Was this website helpful for you? Thanks for your kind donation.

paypal  
Stránka používa súbory cookies. Zakázať ich môžete vo svojom prehliadači. Ochrana osobných údajov a používanie cookies